Svop transakcije deviza prvi put primenjene kao regularan instrument monetarne politike

Bez autora
Apr 06 2010

Narodna banka Srbije je danas prvi put organizovala dve tromesečne svop aukcije deviza, i to po tržišnim cenama koje su nudile banke. Tako su svop transakcije deviza prvi put primenjene kao regularan instrument monetarne politike.Na prvoj aukciji, na kojoj je NBS svop prodavala devize, banke su kupile 9,2 miliona evra, dok su prosečni ponderisani svop poeni iznosili 17.676. Na drugoj aukciji, na kojoj je NBS svop kupovala devize, banke su prodale ukupno deset miliona evra, dok su prosečni ponderisani svop poeni iznosili 18.907.

Svop transakcije deviza prvi put primenjene kao regularan instrument monetarne politikeNarodna banka Srbije je danas prvi put organizovala dve tromesečne svop aukcije deviza, i to po tržišnim cenama koje su nudile banke.

Tako su svop transakcije deviza prvi put primenjene kao regularan instrument monetarne politike.

Na prvoj aukciji, na kojoj je NBS svop prodavala devize, banke su kupile 9,2 miliona evra, dok su prosečni ponderisani svop poeni iznosili 17.676.

Na drugoj aukciji, na kojoj je NBS svop kupovala devize, banke su prodale ukupno deset miliona evra, dok su prosečni ponderisani svop poeniiznosili 18.907.

Danas se pokazalo da je tražnja banaka za dinarima u prvom kraku svop transakcije veća u odnosu na tražnju za devizama.

NBS će tokom aprila organizovati tromesečne svop aukcije kupovine i prodaje deviza svakog utorka, prema kalendaru redovnih aukcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik